Bahasa:
, 23/11/2014

Peta JKM

Capaian Aplikasi

webmailSPIM
Manual SPIM

 

MCY2014

MCY2014

 

Undian Pendapat

Adakah anda berpuashati dengan maklumat yang terdapat dalam laman web JKM
 

Ikuti Kami

 RSS Feed facebook twitter

 

Bilangan Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini248
mod_vvisit_counterSemalam842
mod_vvisit_counterMinggu ini248
mod_vvisit_counterMinggu lepas6985
mod_vvisit_counterBulan ini20355
mod_vvisit_counterBulan lepas24896
mod_vvisit_counterSemua1157712

Online (20 minutes ago): 11
Your IP: 54.87.70.14
,
Sekarang : 2014-11-23 08:35
 

Jawatankuasa Analisis Makanan (JKAM )

Perhatian: akan membuka tetingkap baru. PDFCetak

Jawatankuasa Kecil Analisis Makanan (JKAM) ditubuhkan hasil daripada keputusan mesyuarat Majlis Keselamatan Makanan dan Pemakanan Kebangsaan (MKMPK) pada 5 Febuari 2002. JKAM yang pada mulanya dikenali sebagai Jawatankuasa Kecil Analisis Makanan (JKKAM) sehingga Ogos 2004 dipengerusikan oleh Jabatan Kimia Malaysia dan dianggotai oleh makmal-makmal kebangsaan serta universiti-universiti tempatan yang berkaitan.

JKAM bertanggungjawab untuk menyelaraskan kaedah analisis makanan dari segi penyeragaman, pembangunan dan penyelidikan serta kajian di negara ini. Bagi memudahkan program ini, beberapa buah Kumpulan Kerja Teknikal (KKT) telah ditubuhkan berdasarkan kategori analisis.

Kumpulan kerja teknikal ini terdiri daripada:

Lain-lain rujukan yang berkaitan:

 
1.

Terma Rujukan Jawatankuasa Analisis Makanan (JKAM)

2. Terma Rujukan Kumpulan Kerja Teknikal (KKT) 
3. Keupayaan Makmal-makmal Di bawah Jabatan Kimia Malaysia 
4. Keupayaan Makmal Di bawah JKAM
5. Makmal Rujukan Kebangsaan (NRL)
6. Terma Rujukan Makmal Rujukan Kebangsaan (NRL)
7. Senarai Makmal Bagi Makmal Rujukan Kebangsaan (NRL)