Bahasa:
Sabtu, 07/03/2015

Peta JKM

Capaian Aplikasi

webmailSPIM
Manual SPIM

Pengumuman : Sistem Pra-Pendaftaran SPIM tidak boleh diakses buat masa ini. Segala kesulitan amat kesali.

MySMS

Gerbang mySMS

MCY2014

MCY2014

 

Undian Pendapat

Adakah anda berpuashati dengan maklumat yang terdapat dalam laman web JKM
 

Ikuti Kami

 RSS Feed facebook twitter

 

Bilangan Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini259
mod_vvisit_counterSemalam912
mod_vvisit_counterMinggu ini5553
mod_vvisit_counterMinggu lepas5185
mod_vvisit_counterBulan ini5553
mod_vvisit_counterBulan lepas23315
mod_vvisit_counterSemua1244037

Online (20 minutes ago): 9
Your IP: 54.211.80.150
,
Sekarang : 2015-03-07 09:12
 

Jawatankuasa Analisis Makanan (JKAM )

Perhatian: akan membuka tetingkap baru. PDFCetak

Jawatankuasa Kecil Analisis Makanan (JKAM) ditubuhkan hasil daripada keputusan mesyuarat Majlis Keselamatan Makanan dan Pemakanan Kebangsaan (MKMPK) pada 5 Febuari 2002. JKAM yang pada mulanya dikenali sebagai Jawatankuasa Kecil Analisis Makanan (JKKAM) sehingga Ogos 2004 dipengerusikan oleh Jabatan Kimia Malaysia dan dianggotai oleh makmal-makmal kebangsaan serta universiti-universiti tempatan yang berkaitan.

JKAM bertanggungjawab untuk menyelaraskan kaedah analisis makanan dari segi penyeragaman, pembangunan dan penyelidikan serta kajian di negara ini. Bagi memudahkan program ini, beberapa buah Kumpulan Kerja Teknikal (KKT) telah ditubuhkan berdasarkan kategori analisis.

Kumpulan kerja teknikal ini terdiri daripada:

Lain-lain rujukan yang berkaitan:

 
1.

Terma Rujukan Jawatankuasa Analisis Makanan (JKAM)

2. Terma Rujukan Kumpulan Kerja Teknikal (KKT) 
3. Keupayaan Makmal-makmal Di bawah Jabatan Kimia Malaysia 
4. Keupayaan Makmal Di bawah JKAM
5. Makmal Rujukan Kebangsaan (NRL)
6. Terma Rujukan Makmal Rujukan Kebangsaan (NRL)
7. Senarai Makmal Bagi Makmal Rujukan Kebangsaan (NRL)